Lavantalı Sütlaç

Blog neredeyse tamamen lavanta üzerine yoğunlaşacak olsa da bu tarifi buraya yazmam lazımdı. Çünkü sütlaç genel olarak sevilen bir tatlı ve bu lavantalı olanı da bir çoğunuzun seveceğini düşünüyorum.

img_20180803_135530_9822066301808.jpg

Lavantayı yine iki şekilde kullanabiliyoruz; ister süt kaynarken çiçekleri içine atabiliyoruz, isterseniz de daha önceden şurubunu hazırlayıp direkt o şekilde kullanabiliyoruz.

Malzemeler:

  • Bir çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 ve 1/3 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 litre süt
  • iki yemek kaşığı kuru lavanta çiçeği veya yarım çay bardağı Lavanta Şurubu

Öncelikle pirinci yaklaşık 15 dk kadar 2 bardak suda haşlıyoruz. Su iyice azalıp pirinçler yumuşadığında sütü ekliyoruz. Şekeri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.(Eğer kuru lavanta kullanacaksanız bu esnada kullanabilirsiniz, şurup kullanacaksanız dilediğiniz aşamada ekleyebilirsiniz) Ancak sütün küçük bir miktarını bir kasede karıştırılmış nişasta ve pirinç ununu eritmek için kullanıyoruz. Süt kaynamaya başladığında erittiğimiz nişasta ve pirinç ununu yavaşça ekliyor bir yandan da karıştırıyoruz. Koyulaşmaya başladığında da ocaktan alıp kaselere paylaştırıyoruz. Sütlaç lavantalı olduğundan tarçın kullanmadan önce bir kere daha düşünün derim 🙂

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alabilirsiniz.

Afiyet olsun

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress.com ile Oluşturulan Web Sitesi.

Yukarı ↑